teisipäev, 28. mai 2019

Lobiseme: Rattahaagistest

Meie valikus on erinevaid Thule rattahaagiseid ning et teil oleks veidi hõlpsam valida just teie pere vajadustest lähtuvalt sobivaim, siis oleme püüdnud koostada võimalikult ülevaatliku loo neist.

Thule haagised on väga kvaliteetsed, kestvad ja truud tööloomad. Neil on testimiskeskus, kus kõiki mudeleid on katsetatud vastupidavuse osas.
Kõik haagised on originaalis kasutatavad jalutuskäruna ning jalgratta järel veetavana - jalutuskäru versiooni jaoks on olemas juba komplektis rattad (või Coaster XT puhul üks ratas esiteljel) ning olemas on ka ühele jalgrattale kinnitamiseks vajalikud vahendid. Kui on soov haagist kasutada vaheldumisi kahe jalgrattaga, siis saab osta juurde lisakinnituse, mis teeb haagiste vahetuse rataste vahel hõlpsamaks. Kõikidele haagisele peale Chariot XT on võimalik lisaks soetada jooksukomplekt ja suusad. Sport ja Sport 2 must mustal (2019) tuleb juba jooksurattaga!

Chariot XT on kõige minimalistlikum mudel ning sobib hästi neile, kes enamasti kasutaksid haagist kahe lapsega ning peamiselt just rattasõiduks. Tal ei ole väga palju funktsioone ning on hõlpsasti käsitletav. Selline lihtne ja lollikindel. Meie pere kasutab just seda mudelit, sest... See oli kõige soodsam ning meie vajadused vaid rattasõidul kasutamiseks on see täitnud. Haagist valides kahtlesime, kas see reaalselt ka kasutust leidma hakkab meie peres ning igaks juhuks kõige kallimale mudelile kohe ei panustanud. Meil lapsed on juba suuremad (3a ja 4a) ning seetõttu pole vajalik ka seljataguse kalde reguleerimise võimalus. Mõned korrad nädalas 1-2 tundi korraga kergliikluse- ja külavaheteel on see liikur hea. Aga kui oleks põhjust vahetada see haagis välja millegi teise vastu, siis eelistaksime kõiki järgnevaid sellele 😊
Chariot Lite ja Lite 2 erinevad selle poolest, et üks on ühe istmega, teine kahega. Sama lugu kehtib ka järgnevatel mudelitel nimetustega. Erinevalt Coaster XT-st on juba tegemist natuke "tõsisema" tööloomaga, mis tänu vedrustusele kannatab kasutamist ka pisut keerulisematel radadel. Neid haagiseid on lihtne seadistada ümber ühelt tegevusel teisele - ratta järelt jalutuskäruks, jalutuskärust jooksukäruks jne. Lite mudelitel seljatagust reguleerida ei saa, mistõttu päris "uinakute" haagiseks ta mõeldud ei ole. Kerge kaaluga, sobib hästi neile, kes haagist ka autosse peavad paigutama. Meie hinnangul mõnus argipäeva haagis neile, kes kasutaksid seda peamiselt ratta järel ning soovi korral ka jalutuskäruna.
Cab 2 - kahe istmega haagis. Selle eripäraks on ekstra suur XXL mõõtmetes pagasiruum, kuhu põhimõtteliselt mahutaks terve elu! Sobib seetõttu ideaalselt matkasellidele, kes läbivad pikki vahemaid ning soovivad transportida matkavarustust. Tal on reguleeritav vedrustus. Ümberseadistamine ühelt tegevuselt teisele käib kiirelt. Samuti on sellel mudelil istmed kõrgemad ja ruumikamad, mis on hea variant neile, kel lapsed juba suuremad (3+ vanuses). Samuti saab sellel mudelil seljatagust reguleerida. Erinevalt siis Lite mudelist - suurem, ruumikam, natuke rohkem funktsioone, aga ka kaalult paar kilo priskem.
Cross ja Cross 2 - tal ei ole nii suur pagasiruum, nagu Cabil, aga ikkagi XL mõõtmetes. Terve elu sinna ei mahu, aga pool kindlasti. Aga erinevalt Cabist saab tollel selle pagasiruumi nö "kokkuvoltida". See hea omadus teeb käru kasutamise jooksukäruna mõne võrra mugavamaks! Jääb rohkem vaba ruumi käru taha. Ka Crossil on reguleeritav vedrustus ning istmete seljatagused astmeliselt reguleeritavad. See haagis sobib siis peredele, kes lisaks rattaspordile kasutaks seda meelsasti ka jooksmiseks. Või suusatades. Miks ka mitte.
Sport ja Sport 2 - nagu nimi ka ütleb, siis see haagis on multifunktsionaalne unelm tõeliselt sportlikele peredele. XL hoiuruum (kokkuklapitav), käega rakendatav ketaspidur ohutuse tagamiseks suurematel kiirustel. Sport haagiste puhul on erilist rõhku pandud ka laste mugavusele - kabiinis on "reguleeritav kliima", mis siis tähendab seda, et aknad on eemaldatavad ja päikesevarju asendid muudetavad. Ventilatsiooniavad optimeerivad õhuvoolu ning kliimaseade ja eemaldatavad klambrid suurendavad ventilatsiooni vihmakatte kasutamisel. Ühesõnaga - saab vältida kasvuhoone teket. Samuti on istmete seljatagused langetatavad ning istmed on täielikult polsterdatud. Põhimõtteliselt on selles haagises ühendatud kõikide teiste haagiste head omadused üheks, võimalikult universaalseks ja mitmekülgseks sportkäruks. Uuel, must mustal versioonil (see tuli välja mai 2019) on juba komplektis ka jooksukit.

Kui nüüd küsida, milline oleks meie pere lemmik, kui ei oleks kindlat eelarvet, siis kahtlemata Sport 2 (eriti must mustal, mis näeb päriselus ülimalt äge välja). Samas Cab 2 haagis oma hiiglasliku pakiruumiga tundub olevat ideaalne lahendus, et viia täide üks meie juba pikemaajalisem mõtteke - kogu pere rattamatk läbi suvise Gotlandi 😊


KKK
1. Lapsele kiivrid pähe?
Jah, kui kasutate haagist ratta järel või jooksmisel. Jalutuskäruna mõistlikus tempos liikudes ei ole nii hädavajalik. Kui kahtlete - kasutage kindlasti kiivreid!

2. Kui vana laps sobib haagisesse?
Beebisisuga alates sünnist, ent soovitame päris vastsündinut transportida eelkõige vankris. Või kandelinas. Samuti ei soovita mitteistuvaid beebisid ratta järel haagises transportida või nendega koos joosta. Vastsündinute närvisüsteem on õrn ja arenev ning lihaskond ei ole enne iseseisvalt istumaõppimist veel piisavalt küps, et suurematel kiirustel tekkiv rappumine "vastu võtta". Las need tited kasvavad veidi, hiljem on teil mitu head aastat nendega koos sportimiseks!

3. Kui vana laps veel sobib haagisesse?
Siin seab piiri soovituslik kaalulimiit haagisel. Isiklikult leiame, et ei ole veider ka veidi suuremaid lapsi rattahaagistes transportida, eriti kui läbitavad distantsid on suured, pere liikuv ja aktiivne. Skandinaaviamaades ei ole harv nähtus ka 5-6 aastased lapsed haagistes (viide Stockholmi linnatänavatele) 😊

Kui teil tekib täienduvaid küsimusi või soovite lisaabi haagise valimisel, siis helistage või kirjutage Karmole. Tema on hetkel meie tiimis haagiste info osas kõige pädevam.
TELEFON +372 5199 6309
E-mail karmo@stroller24.com

Stroller24 OÜ on ametlik Thule koostööpartner "Active with kids" tootegrupis. Meie kaup tuleb otse tootjalt ning remonti ja hooldust teostame ise koha peal, vastavalt Thule poolt läbiviidud väljaõppele.

Soovime teile aktiivset suve lastega! 😊

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar